Wat we doen

Het Mediateam is nu actief in het primair onderwijs, het voortgezet (speciaal) onderwijs en op de Pabo. We geven (gast)lessen, verzorgen workshops voor leerkrachten & ouders en houden ons bezig met beleidsstukken op het gebied van online media. 

Denk je dat we ‘computerles’ geven en met IT aan de slag gaan? Dan heb je het mis. Het Mediateam wil ervoor zorgen dat iedereen aan de slag gaat met bewustwording van je online mediagedrag. 

 

Mediaonderwijs

Elke dag gebeurt er iets met online media. Wanneer het in jouw situatie of praktijk lastig is om dit soort thema’s effectief met elkaar op te pakken, kan Het Mediateam hier een rol in spelen. We gaan aan de slag met actuele vragen en gebeurtenissen, waardoor een passende les(module) ontstaat. 

Workshop

Het Mediateam kenmerkt haar workshops door zich te richten op bewustwording van eigen media-handelen, hierdoor is vertaling naar ieders praktijk mogelijk. Elke workshop wordt aangepast op de specifieke hulpvraag of situatie waarin de aanvrager zich bevindt.

Media-Beleidskader

Is jouw organisatie toe aan een update op het gebied van online media of digitale geletterdheid? Dan biedt Het Mediateam ondersteuning in het ontwerp van een media-beleidskader. Zo krijgt digitale geletterdheid een preventieve & structurele plek waar iedereen op terug kan vallen.