Het Team

Het Mediateam bestaat uit twee mediapedagogen. Allebei hebben we een universitaire pedagogische beleidsmaster op zak en de praktische opleiding tot Mediacoach succesvol afgerond.

Als team verbinden wij theorie met praktijk: de perfecte basis om met jouw hulpvraag aan de slag te gaan!

In het schooljaar 2019-2020 hebben wij op onze vso-vmbo school de werkdrukgelden ingezet om begeleiding te krijgen bij het opstellen van een leerlijn 'Mediawijsheid'. Het Mediateam bestaat uit twee jonge, enthousiaste en zeer deskundige vrouwen. Wij zijn erg enthousiast over hun begeleiding en over het eindproduct!
Teamleider vso-vmbo Leystede
Jullie zijn erg gedreven om echt iets goeds aan te bieden aan Rotterdamse leerlingen en dat waardeer ik ontzettend aan jullie werk. Verder stel ik jullie flexibiliteit – ook in coronatijd – erg op prijs.
Beleidsadviseur gemeente Rotterdam

We gaan

.. voor een constante ontwikkeling van een bewuste en kritische houding bij gebruik van online media. Het Mediateam gaat te werk vanuit media-empowerment. Zo wordt iedereen baas over diens eigen online wereld.

We staan

.. voor het belang van ieders (online) belevingswereld. Zodat iedereen zijn of haar stem durft te laten horen en er ruimte ontstaat voor een onbevooroordeeld gesprek tussen alle betrokkenen.

Ik voel de noodzaak verbinding te zoeken met mijn doelgroep, gebruik te maken van hun ervaringen en bijbehorende ‘taal’ eigen te maken. Als enthousiast mediapedagoog zorg ik samen met Iris dat opvoeders & kinderen zowel offline, als online verbinding met elkaar blijven vinden. Zo worden zij klaargestoomd voor de toekomst met media. 

In mijn werk zoek ik steeds opnieuw naar het (wetenschappelijk) fundament zodat ik mijn werk kan onderbouwen. Ik zie mijzelf als een vindingrijke ‘omdenker’ in situaties waarin men vast komt te zitten. Omdat de online wereld wordt bepaald door iedereen die er gebruik van maakt, vind ik het belangrijk dat alle betrokkenen hun ‘zegje’ kunnen doen.

Logo HetMediateam.com