Iris en Berber - Het Mediateam

Diensten

Het aanleren van kennis en vaardigheden in mediagebruik krijgt veel aandacht. Dit is belangrijk, maar alleen met deze twee is de jeugd onvoldoende voorbereid om zelfstandig en kritisch deel te nemen aan onze mediamaatschappij.

Juist door iedereen online en offline te verbinden, komen we samen verder in het bewust en verantwoord omgaan met (sociale) online media.

Diensten

Het aanleren van kennis en vaardigheden in mediagebruik krijgt veel aandacht. Dit is belangrijk, maar alleen met deze twee is de jeugd onvoldoende voorbereid om zelfstandig en kritisch deel te nemen aan onze mediamaatschappij.

Juist door iedereen online en offline te verbinden, komen we samen verder in het bewust en verantwoord omgaan met (sociale) online media.

Iris en Berber - Het Mediateam

Workshop & Training

Als verdere kennismaking met mediawijsheid is het mogelijk een workshop te organiseren voor ouders, leerkrachten en/of andere opvoeders. Hiernaast biedt Het Mediateam de keuze om leerkrachten (of andere professionals) te trainen omtrent houding richting online media. Hierna kunnen zij zelfverzekerd voor een groep staan en het gesprek starten over onderwerpen rondom mediawijsheid. Media-empowerment is zo voor iedereen te realiseren. 

Media-onderwijs

In het dagelijks leven gebeurt er van alles met, in en door online media. Wanneer het in jouw situatie of praktijk lastig is om dit soort thema’s effectief met jeugd op te pakken, kunnen wij hierin een rol spelen. Dat doen we door met jullie actuele vragen, gebeurtenissen en ervaringen aan de slag te gaan, waardoor een passende lesmodule gecreëerd wordt.

Mediabeleid

Het Mediateam biedt ondersteuning bij de participatieve ontwikkeling van een concreet en praktisch toepasbaar mediawijsheid beleid. Om zo’n werkzaam beleid te ontwikkelen is het belangrijk dat voor elke betrokkene een plaats is in het proces. Door alle meningen en visies mee te nemen in deze ontwikkeling, creëer je een participatief en bottom-up opgesteld plan. Het Mediateam vindt dat op deze manier een meer duurzaam beleid ontstaat waardoor wij als partner uiteindelijk niet meer nodig zullen zijn. We laten graag iedereen ‘empowerd’ achter!